BAKANLIKTAN AÇIKLAMA:Bayram öncesi ev tanımlarına 1000 TL ikramiye verilecek mi? « 61Medya | Trabzon Haberleri, Trabzon'dan Haberler

5 Haziran 2023 - 11:13

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA:Bayram öncesi ev tanımlarına 1000 TL ikramiye verilecek mi?

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA:Bayram öncesi ev tanımlarına 1000 TL ikramiye verilecek mi?
Son Güncelleme :

20 Nisan 2023 - 0:31

1 Görüntüleme

Ev hanımlarına 1000 liralık bayram harçlığı ödemesi yapılacağı iddialarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan açıklama geldi

“EV HANIMLARINA BAYRAM İKRAMİYESİ BU BAYRAMI KAPSAMIYOR”

sorularını yanıtlayan Bakanlık yetkilisi “Ev hanımlarına 1000 liralık bayram ikramiyesi” haberleriyle ilgili “Bu bir seçim beyannamesi. Ramazan Bayramını kapsamıyor. Bir sonraki bayramlarda geçerli olacak” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNDE EV HANIMLARINA YÖNELİK DESTEKLER

Sosyal destekler: Hayata geçireceğimiz “gelir tamamlayıcı aile destek sistemiyle”, hiçbir hanenin gelirinin belirli bir seviyenin altına düşmemesini temin edeceğiz. Aile Koruma Kalkanı Programıyla, ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız. Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 cigabayt ücretsiz internet vereceğiz. Sosyal yardımlarımızı, yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde, insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracağız. Sahip olduğumuz kültür-sanat değerlerimizin, her alanda işlenmesini sağlayacak mekanizmalar kurarak, ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçireceğiz.”

VATANDAŞLIK FONU KURULACAK

Bir vatandaşlık fonu kurulacak. Çocuklar doğduktan sonra devlet her ay onlar için 100 ya da 200 lira gibi bir parayı fona yatıracak. 18 yaşını geçen herkes isterse kendisi için biriken parayı belli koşullarda çekebilecek.

Bir anlamda “vatandaşlık maaşı” gibi olacak. Genel olarak burada biriken paranın üniversite eğitiminde kullanılması formülü üzerinde duruluyor.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/medyanet/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/medyanet/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/medyanet/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN